HUOM. KIRJOITAN TÄTÄ LÄHINNÄ ITSEÄNI VARTEN, PÄIVÄKIRJANOMAISESTI. ENSISIJAISESTI TÄMÄ ON OMA PURKAUTUMISKANAVANI JA TOIVOTTAVASTI TARINA ONNISTUMISESTA. Kommentoi rohkeasti jos haluat, mutta muista kommentoidessasi, että tukea lopettamiseen tässä tarvitaan, tupakoinnin jatkamisen osaan hoitaa itsekin ilman kommentointia siihen suuntaan.  Tekemällä operaatiosta julkisen luon itselleni lisää syytä onnistua lopettamisessa, vaikka anonyymisti sen teenkin...

 

Ensimmäisellä kerralla aloita lukeminen loppupäästä, päivittelen uusimmat jutut tähän alkuun...

 

Nyt JO tietoisku, vaikka vasta aloitin, itsetunto siis kohdallaan: Jos aloitat sähkösavukkeen käytön ja haluat tupakasta eroon, tee se riittävän miedolla nikotiininesteellä! Älä, toistan, älä lähde niihin vahvoihin! Suositukseni on 12 mg. Siitä ei nimittäin tule niitä nikotiiniövereitä vaikka imisit koko ajan. Ei tule närästystä, ei vatsakipuja, ei hengenahdistusta. Itse poltin 2-3 askia päivässä ja lähdin vieroitukseen (suosituksesta) keskitasoa olevalla 12 mg nesteellä ja olen välttynyt kaikilta liian nikotiinin oireilta, vaikka höyryttelen noin joka 15 sekunti. Eli korvaan nikotiinin määrän käyttökertojen määrällä, jolloin vältyn tupakan vieroitusoireilta ja nikotiinin yliannostukselta. Uskokaa pois, näin se menee. Miedommilla nesteillä höyry pysyy paksuna ja pehmeänä, tuntuma oikeanlaisena. Liian vahvalla nesteellä homma on vähän kuin joisit haluamasi yhden oluen sijaan pikkupullon raakaa Koskenkorvaa. Nesteen vahvuus ei siis takaa onnistumista, itse asiassa päivastoin. Kokemuksesta saattaa tulla jopa liian epämiellyttävä sivuoireineen.

 

Fiksailen koko blogin hauskemman näköiseksi joskus, nyt mennään karulla asialinjalla...lähdetään teot edellä, visuaaliseksi sitten, kun sille tuntuu.

 

 

27.12.2016 Seitsemäs päivä. VIIKKO!

 

Aikuisten oikeasti? VIIKKO?

 

Tupaikoimattomuuden ilosanomaa levitetty. Tauti tartutettu.

Hyvä tuttavani, 78-vuotias mies, tupakointihistoriaa vaatimattomat 67 vuotta, kokeili sähkösavukettani ja heti, yksien henkosten jälkeen ilmoittautui joukkoon! Lopetusyrityksiä kymmeniä. Nyt laite ja nesteet tilattuna. Vakuuttui kerrasta.

Oma tilanne 28.12.2016 kello 02.05:

banner7.jpg

Kyllähän tämä hiljaiseksi pistää...ja edelleen kysyn, miksi vasta nyt?

 

 

26.12.2016 Kuudes päivä. Tarina alkaa toistamaan itseään...eli hyvin menee!

 

Viime yönä tapasin unessa pitkäaikaisen ystäväni, jota en ole aikoihin tavannut. Kova tupakkamies hänkin. Unessa kaverini pisti tupakaksi ja tarjosi minullekin, otin vastaan ja sytytin, mutta tajusin mitä tein...laitoin tupakan tuhkakupin reunalle. Kaverin otti sen siitä ja poltti molemmat yhtäaikaa pois...eli ei maita edes unissa!

Muuten mennään samaa rataa, kuin aiemminkin, eli paremmin koko ajan. Henki kulkee huomattavasti paremmin, maut korostuvat erilailla, sen huomaa nyt jo oluessakin. Yhden otin päivällä kun mieli teki. Rouvalla pudonnut tupakkamäärä normaalista alle puoleen. Ei kuulemma viitsi yksin käydä...Hyvä niin! Silmän turvotus on laskenut, eikä uusia oireita ole ilmennyt.

26.12.2016, kello 22.30 tilanne:

banner5.jpg

Aika lailla reilu on tuo polttamattomien tupakoiden määrä kun sen tuosta näkee. Rahasumma on tietysti suuri sekin, mutta tupakoijallehan raha ei ole ongelma. Tupakkaan sitä löytyy aina. Koskaan ei jäänyt tupakat ostamatta, vaikka rahat olisi olleet kuinka vähissä. Silloin tingittiin kaikesta muusta, kunhan tupakkaa saa. Ja jos oli aski jäljellä, sehän oli sama, kun olisi ollut tupakat loppu. No, eipä haittaa enään askien määrä. Kunhan sähkösavuke pelaa ja nikotiininestettä riittää, on homma hoidossa...siksi aion nyt seuraavaksi alkaa valitsemaan varalaitetta...nestettä on riittävästi vielä ainakin kolmeksi viikoksi.

 

 

25.12.2016 Viides päivä. Ensimmäinen krapulapäivä, lievä sellainen, ilman ketjutupakoinnin tukkimia keuhkoja.

 

Krapulassa ei yleensä ole mitään hienoa, mutta nyt puuttuu kokonaan se tukkoinen olo ja se on nyt hienoa. Aikaisemmin olisi eilisiltana ja alkuyönä palanut helpostikin 3 askia...nyt ei tehnyt mieli lainkaan. Höyryttelin vaan. Olo on toki krapulainen, mutta aivan erilainen verrattuna aiempiin krapuloihin.

Kurkussa alkaa pikkuhiljaa tuntumaan irtonaista limaa, yskää ei ole edelleenkään. Vasemman silmän alaluomi on edelleen turvoksissa, mutta silmä ei vuoda eikä ole millään lailla arka. Turvotus kuulemma laskemaan päin. Aiemmin, tupakointiaikoina, vaivannut jalkojen "kihlemöinti" on muuten loppunut. Kiinnitin siihen huomiota vasta tänään, liekö sekin laskettavissa muuttuneen tilanteen piikkiin, vai onko nyt vaan hetki, jolloin sitä ei ole. Jää nähtäväksi.

Valtakunnassa siis kaikki hyvin. Ei pienintäkään tupakanhimoa, vaikka tuo rouva tuossa pihalla ramppaakin. Alkaa muuten hiipimään pieni kiinnostus tupakasta luopumiseen hänelläkin. Tosiasia on, että tulee kyllä lopettamaan, mutta vasta hautoo ajatusta. Enkä halaua painostaa. Nämä kun ovat niitä omia valintoja ja päätöksiä...

Nyt syömään uudenmakuisia jouluruokia. Samalla reseptillä jo vuosia, mutta nykyään jotenkin erimakuisia...

Tässpä tilanne 25.12.2016 kello 18.30:

banner4.jpg

Tyytyväisyys valintaan lisääntyy päivä päivältä. Olisipa vaan tullut tehtyä jo aiemmin...

Nyt kun homma on osoittautunut menestykseksi, alkaa olemaan aika katsella toista laitetta tuohon rinnalle. Jos sattuu laiterikko tai muu ongelma, ei putoa tyhjän päälle. Makunesteiden kanssa en ala ainakaan vielä leikkimään, samalla mennään, se on aivan mainio. Nikotiinitason pidän ennallaan myöskin. Tällä mennään vielä hyvän aikaa eteenpäin. 

 

On vaan tuo laite kasvamassa kiinni käteen...hyvä, jos akkua malttaa ladata välillä niin ettei ole tutti kädessä...

Nyt nukkumaan ja uutta tupakatonta höryttelypäivää, kuudetta sellaista, odottelemaan...

 

 

24.12.2016 Neljäs päivä. Olisikohan nyt ensimmäinen mahdollinen oire...

 

Aamulla herätessä tuntui vasemmassa silmässä jotain outoa, mainitsin asiasta vaimolle ja valot sytytettyään hän totesi, että joo, turvoksissa on. Alaluomi oli turvonnut lähes kaksinkertaiseksi ja kyynelkanava saattoi olla ainakin jossain määrin tukossa, koska silmä vuoti aika voimakkaasti, nyt puoliltapäivin vuoto on jo asettunut ja turvotuskin hiukan laskenut. Tämä saattaa tosiaan johtua tupakoinnin lopettamisesta, koska olen e-savuke-foorumilta lukenut vastaavaa tapahtuneen muillekin. Vaiva ei sinällään ole suuri, eikä kiusallinenkaan, koska se ei rajoita olemista tai tekemistä mitenkään. Muuten vointi ja tilanne on edelleen erinomaisen hyvin, ehkä jopa paremmin kuin aikaisemmin...päällimmäisenä tuntemuksina edelleen helpotus ja ylättyneisyys koko homman helppoudesta. 

Joulu on todellakin tullut, jopa kaltaiselleni pakanalle...tosi eri syystä kuin monelle muulle. Minun jouluni on tämä tupakoinnista vieroituksen helppous. Nyt saunapuita hakemaan...

Tilanne tänään kello 13.30:

tilanne3.jpg

Kello 23.30. On se sitten helppoa, kun "se oikea" löytyy. 10 tuntia saunomista ja tauot vaimon kanssa kuistilla, olutta...Bacardia... Tupakansavussa, höyrytellen tyytyväisenä. Oikein piti koittaa taas omaa vieroituksen tasoa kun vaimo kävi asioilla...otin tupakka-askin käteen, sieltä tupakan...sytkä toiseen käteen. Naurahdin itsekseni ja laitoin pois. Ei tee mieli, ei yhtään. Uskomatonta! Humalassa ilma  tupakkaa! 

Ilmoitin rouvalle, että tästä hetkestä lähtien hän ostaa tupakka ainoastaan itselleen. Minua varten ei todellakaan tarvi varata henkostakaan. Tämä oli tässä. Olen kuivilla...uskoakseni. Neljässä päivässä! 

Vaikka yltiöpositiivinen ihminen olenkin, ei tämä kyllä todelliselle tunnu.., Ja simäkin voi hyvin. Aamulla hämmästellään lisää.

Ai niin.Ne jouluruoat...en ole koskaan parempia syönyt. 30 vuotta samoilla resepteillä ja aivan uudenlaiset ruoat, jopa punaviini maistui hyvälle... Aivan eri makuisia olivat. Aikuisten oikeasti.

Huolestuttavaa...voiko kaikki oikeast mennä näin hyvin. elämäni paras joulu.

Tilanne joulupäivän puolella kello 02.00: 

banner3.jpg

Se nyt vaan on niin, että tämä toimii...ilman mitään negatiivisia asioita. Hyvää yötä, rakastan elämää...pitkästä aikaa.

 

 

Miten tämä sähkösavuke irtoaa kädestä?

 

 

 

23.12.2016 Kolmas päivä. Jouluvalmisteluja ilman vieroitusoireita.

 

Siinä se meni tämä perjantaipäivä sujuvasti. Aamusta heti vailla mitään ongelmia kahvin kanssa höyryttelyä. Ei mitään oireita vieläkään, paljon peloteltu yskä loistaa vielä poissaolollaan ja olo on ollut ehkä hiukan reippaampi, vaikka yöuniin tupakoinnin lopettaminen on selvästi vaikuttanut. Unen määrä on lyhentynyt noin parilla tunnilla ja aamu-uni on aika levotonta. No, pieni hinta siitä, että pääsee jatkamaan vieroitusta. Ajatukset etääntyvät jo pois tämän ympäriltä ja vaikka kolmatta päivää mennään vasta on sähkösavukkeesta tullut luonnollinen asia, Vasen käsi tosin on koko ajan varattuna...ja kohoaa huulille noin 30 sekunnin välein. Sitä en tiedä miten muilla menee, mutta minä toimin näin ja se riittää. 

Päivällä kävin vaimon kanssa usemmankin kerran ulkona höyryttelemässä, vaimo perinteisellä tupakalla. Kävimme myös kauppakierroksella tekemässä jouluhankinnat. Lahjoja meillä ei ole oikein koskaan osteltu, nyt vielä vähemmän, kun lapsetkin ovat poissa joulun. Tai siis yksi kolmesta enää kotona asuukaan. Ruokaostoksia tehtiin pääasiassa, sekä laatikollinen olutta, tietenkin. No tuli sitä ostettua pitkäripaisesta yksi pullo Bacardiakin, jos mamma haluaa tömpsyt. Itse pidän vielä enemmän tummasta rommista ja sitä onkin kaapissa vielä. Siinä se rouva repsikan penkillä röyhytteli tupakkaa ja minä höyryttelin kuskin paikalla. Kyllä muuten haisee tupakka pahalle. Paljon pahemmalle kun eilen tai toissapäivänä. Nyt on sitten makuaistissa oikeasti ensimmäiset muutokset havaittavissa. Aloin päivällä ihmettelemään, miten voi keltainen Jaffa maistua ihan oudolle. Rouva sitä maistoi ja sanoi, että kyllä tämä on ihan samaa Jaffaa kun ennekin...se muuten oikeasti maistui erilaiselle. Paljon raikkaammalle ja hapokkaammalle! Jippii!

Niinkuin jo edellä kerroin loistavat vieroitusoireet poissaolollaan ja olo on oikein hyvä ja luottavainen edelleen.  Edes lisääntynyttä närästystä ei ole, vaikka se kuulemma yleistä on. No, Rennietä on joutunut muutenkin käyttämään vuosia, mutta tänä aikana ei ole yhtäkään vielä tarvittu, Nikotiininesteen kulutus tarkentuu, menee reilusti vähemmän kun aluksi luulin, paljon vähemmän, kuin odotin ja mitä tutorini kanssa laskimme. Hyvä, se takaa ainakin sen, että lopuksi tulee nikotiinivieroitus olemaan helpompaa. Eli kaikenkaikkiaankin tilanne senkun paranee. Nyt, kolmantena päivänä klo 22.00 on tilanne tämä:

banner2.jpg

Huomenna sitten tuleekin uusia kokemuksia siitä mille jouluruoat oikeasti maistuvat. Viimeiset 40 vuotta onkin tullut totuteltua vääristyneen makuisiin ruokiin. Ei tuo makuaisti nyt tietenkään kokonaan vielä palautunut ole, mutta kyllä siinä varmasti jo selvää eroa on. Ensin nuo jouluruoat pitää toki tehdä, saa nähdä minkä makuista on rouvan mielestä, kun minä hiukan parantuneella makuaistilla varustettuna ne teen...

Voittajafiiliksillä eteenpäin! Edelleen olen sitä mieltä, että vain hölmö jättää tämän oireiden pelossa tekemättä.

Jouluaaton puolella ollaan, kello on 01.00 Ei malta mennä nukkumaan, ei kyllä nukutakaan (nikotiinin vuoksi?), kinkku paistuu ja höyryttelen tässä, kun en malta lopettaa höyryttelyä, päivittelyä ja sometusta...vakavaksi menee...hyvässä mielessä. Kunhan Lumiukkoon mennessä aamulla, jouluaattona, herää...

 

 

22.12.2016 Toinen päivä. Helppoa tämä on, ainakin toistaiseksi.

 

Aamukahvit juotuna ja aamusauhut polttamatta, höyrytelty on. Olo on hyvä, ei mitään oireita mihinkään suuntaan. Aivotoiminta pyörii pelkästään tämän asian ympärillä. Ei niin, että tekisi tupakkaa mieli, vaan lähinnä se outous, kun ei ole tarvetta mennä pihalle tai kuistille tupakalle. Koko tupakointitouhu on omalla laillaan hallinnut koko elämää lähes koko sen ajan mitä muistamaan pystyn, jo pelkästään siksi tämä muutos niin suuri, ettei ole lainkaan ihmeellistä, että asia on koko ajan mielessä. Olo on kuitenkin tyytyväinen, tyyni ja varma... 

Nikotiininesteen kulutustakin pystyy jo hiukan seuraamaan. Määrällisesti ei mitään ennätyslukemia, ei sinnepäinkään. Eikä tuolla kulutuksella nyt vielä oikeastaan väliä olekaan, näkee vaan nikotiinikoukun koon. Koukussa ollaan ja tukevasti. Toistaiseksi. Tästä ei muuten purukumilla tai laastarilla selvittäisi. Ei mahtuisi purkkaklöntti suuhun ja laastareita olisi koko kropan täydeltä. Niinkuin alussa kerroin ovat ne sellaisenaan pelkkää kusetusta ja rahankeruuta epätoivoisilta ihmisiltä. Älkää menkö siihen vipuun, tai käyttäkää niitä vaikka sähkösavukkeen ohella, mutta niillä ei vahvempitahtoinenkaan oikeasti tupakasta irti pääse. En tiedä vielä pääseekö sähkösavukkeellakaan irti koukusta, mutta toistaiseksi näyttää hyvälle!

Sanovat, että muutamassa päivässä alkaa maku- ja hajuaisti paranemaan. Siltä tuntuu jo nyt. Jotenkin aamukahvi oli maistuvinaan paremmalle, jopa keittimestä tuleva tuoksu tuntui voimakkaammalle. Liekö mielikuvituksen tuotetta vai joko alkaa oikeasti vaikuttamaan...tuntuu niinkuin hengityskin olisi helpompaa. Luulotautia todennäköisesti...

Tilanne 22.12.2016 Kello 13.00:

banner_1482296400_dark_fin_50_6_euro.jpg

Iltapäivä jo pitkällä ja homma edelleen hyvin hanskassa. Tyhjentelin kotiverstaan tuhkakupit ja pinosin ne hyllyyn, jos joku niitä täällä poltellessaan tarvii. Pöydällä oli avoin tupakka-aski ja sytkä. Laitoin ne sinne viereen. Tuskin tulee niille tarvetta, mutta olkoon siellä, vaikka sitten muille tarjottavaksi.

Kohta tulee se todellinen testi...aion avata oluen. Siinä nähdään todellinen tilanne.

Uskokaa tai älkää, mutta ensimmäinen tölkillinen ei ainakaan aiheuttanut minkäänlaista tarvetta tupakointiin. Tuskin toinenkaan...ja enempää en aio ottaakaan, koska nyt ei ole ottopäivä, kunhan testaan miten mieli reagoi. Kropan ja elimistön suhteen ei ongelmia, eikä kyllä mielenkään kanssa. Hitto, tämä on hienoa! Se muuten meni se toinenkin tölkillinen hyvin alas ilman tupakkaa...

Ja nyt ei edes ole tarvetta uskotella itselleen mitään. Kyseessä on oikea ilo ja onnistumisen riemu. Jo toisena päivänä. Saa nähdä koska helvetti alkaa, vai alkaakokaan...onneksi tulee joulu ja rouvallakin alkaa vapaat, on aikaa ottaa rennosti ja hakea rajoja... 

Mamma rampannut kuistilla tupakalla. Kävin alkuillasta kerran seurana. Höyryttelemässä. En mene ihan hevillä enää mukaan. Haisi tupakka sen verran pahalle! Ja vaatteet ja hiukset sen jälkeen! Ja minulla on siis TOINEN tupakaton päivä menossa! Toisaalta niin se on monella muullakin mennyt, kuten tuolta e-Savuke-foorumilta voi todeta. Siellä on muuten huikeasti hyödyllistä tietoa, hyvää ja pahaakin, tupakoinnin lopettamisesta sähkösavukkeella. 

Normaalisti tähän aikaan (21.00) alkaa haukottelu...nyt ei väsytä yhtään, vielä...

 

 

21.12.2016 Ensimmäinen päivä. Korvaushoitoa, olisipa se aina ollut näin...helppoa!

 

Aamukahvin keittoon. EI aamusauhuille. En voi vieläkään uskoa, että sähkösavukkeen tuntuma tai vaikutus olisi sama, joten kokeillaan nyt, mitä se aamu on ilman tupakkaa...

Pakko sanoa taas, että kokemus on todellakin täysin tupakointia vastaava... Tupakasta jää paha maku suuhun, sähkösavukkeesta ei. Siis jo aamusta raikkaampana! 

Pitkin päivää höyryteltyäni olen havainnut, että ei ole sähkösavukkeen voittanutta. Saa nähdä miten jatkossa käy, mutta nyt on ainakin helppoa, kun on kymmenen tuntia (!) jo ollut ilman oikeaa tupakkaa. Ei siis yhtään tupakkaa tähän hetkeen, klo 16.00 mennessä sytytettynä, ei ole edes käynyt mielessä. Tupakkaa on kyllä askitolkulla talossa, ainakin 5 askia näkyy heti. Mutta kun ei tarvi niihin kajota.

On jollain lailla outo olo. Ihan kuin vähän heikottaisi, samaa muistan olleen edelliselläkin "lopetus"kerralla. Kuitenkaan nyt ei ole mitään tarvetta mennä tupakalle. Tässä pöydän ääressä kirjoitellessa on helppoa ottaa ehkä noin puolen minuutin välein parit imut ja tyydyttää nikotiinintarvetta höyryttelemällä. Kätevää, kun voi vähän väliä tuprauttaa, aina tarpeen vaatiessa, tavallista tupakkaa kun on aina mentävä viideksi minuutiksi polttamaan jonnekin jo pelkästään sen hajun vuoksi...

Tuo aiemmin mainitsemani olo on todennäköisesti kuvitelmaa, erilaisesta tilanteesta johtuvaa. Sitä, kun ei tarvi koko ajan rampata kuistilla tai ulkona tupakalla...hämäävää. Kun kuitenkin on tottunut siellä vähintään puolen tunnin välein käymään...johtunee osaltaan tuo olo tuostakin. Tilanteen erilaisuudesta...

Kaiken kaikkiaan hyvät fiilikset näin ensimmäisen päivän kääntyessä kohti loppuaan. Tämä on oikeasti pitkä pätkä ketjupolttajalle. Ja kun ei edes tee mieli tupakkaa! Ihan hullua! Ja hommanhan siis piti mennä niin, että siirryn pikkuhiljaa sähkösavukkeeseen! No, nyt voi vielä polttaakin, jos tulee tarve tai halu testata, mutta jo nyt on selvää, että tupakointi ei anna mitään lisäarvoa sähkösavukkeeseen verrattuna, eli tavallinen tupakka tulee jäämään pois. Ja sähkösavukekin lopuksi. Ei niin minkäänlaisia vieroitusoireita ainakaan vielä. Saa nähdä huomenna...

 

 

20.12.2016 Ensikosketus 

 

Enpä ole moista laitetta koskaan käsissäni pidellyt. 

Pakkauksessa 5 osaa, käyttöohje ja nestepullot tietenkin erillään. 

Käyttöohjeen fontti ja koko ohje niin pieniä, ettei lukulasit riittäneet, vaan piti hakea suurennuslasi, ihan oikeasti. Pari osaa kierteillä kiinni toisiinsa ja sitten nestettä laittamaan. Laite nippuun ja kokeilemaan...

 

Vau! Tämähän on täysin tupakointiin verrattava juttu! Tunne on sama, vain paha maku puuttuu ja höyry on noin 75% tuhdimpaa, mutta siihenhän auttavat köykäisemmät imaisut. Ensimmäisten henkosten jälkeen jo lähes varma veikkaus siitä, että tulee onnistumaan. Sähkösavuke ei myöskään tuota epämiellyttäviä pysyviä hajuja tilaan jossa sitä käytetään, mieto tarkemmin määrittelemätön, imelä, aromi jää hetkeksi aikaa, mutta se haihtuu nopeasti ja on todella mieto. Kertakaikkiaan loistava laite ja uskomaton tuntuma, täysin verrattavissa tavalliseen tupakkaan! Voin jo nyt, ensihenkosten jälkeen suositella. Jos ei tällä tupakointikokemuksella tunnista vastaavuutta, ei sitten millään. 

 

Illan mittaan tulikin höyryteltyä jo ihan reippaasti, rouvan käydessä kuistilla polttamassa useampikin tupakka ja kun vaimokulta kahdeksan jälkeen meni nukkumaan ja jäin yksin sohvalle loikoilemaan ja televisiota katselemaan, hoitelin siinä tupakantarpeen lopun iltaa, puoleen yöhön asti, höyryttelemällä. Ei tarvinnut mennä tupakalle, sen verran hyvin toimi homma jo ensimmäisenä iltana...nukkumaan siis ilman ulkona tai kuistilla käyntiä, sillä meillä enää nykyään polteta talossa sisällä.

 

 

 

16.12.2016 Korvikkeen valinta ja perusteluja 

 

Nyt hoidetaan homma tosissaan ja huijaamatta edes itseä... Viimeksi yrittäessäni lopettaa havaitsin sen, että minulle helpoin tapa on ajaa polttelu pikkuhiljaa alas ja siirtyä samalla lisääntyvästi korvaavaan. Nyt korvaavana on nikotiinillinen sähkösavuke. Siitä saa saman nikotiinin, kuin muistakin korvikkeista, mutta erotuksena se, että samalla säilyy se tupakoinninomainen tekeminen. Kaikki terva ja muu vahingollinen jääkin pois, jatkossa tarjolla on vain nikotiinia ja vesihöyryä. Ja koska nikotiininesteitä on eri vahvuuksilla, pystyy nikotiinin määrää jatkossa pikkuhiljaa ajamaan alaspäin ja lopuksi nollaan, näin järkeilin sen jo aiemmin. Valintani on siis sähkösavuke. Siitä seuraavaksi sen verran, mitä tähän mennessä on tapahtunut:

Laiteviidakko sähkösavukkeissa on järkyttävän laaja. Marketmallisilla nikotiinittomilla ei tee mitään, sen sanoo ihan järkikin. Valitsin peruspakkauksen suomalaiselta toimittajalta, Finnvape:lta. Soitto Tampereen myymälään ja rohkeasti kyselemään. Asiantuntevasti sieltä vastailtiin muutamalla sanalla kysymyksiini. Kartoitettiin tausta ja kerrottiin suorasanaisesti, millä laitteella edetä ja mitä nesteeksi. Laitevalintaan vaikuttivat myyjän suosituksen lisäksi laitteen yksinkertaisuus ja hyvät arvostelut. Hankintahintakin oli todella kohdallaan. Siinäpä olennaisin. Tuollainen on uusi tuttini:

iStick.jpg

Eleaf iStick Basic

 

Tilaus hoitui nettitilauksella ja verkkomaksulla. Toimitusajaksi laitteelle ja nesteille luvattiin 2-3 arkipäivää. Laite, nesteet ja toimitys yhteensä 67 euroa. Alkuun riittävät 12 mg nikotiininesteet (60 ml) mukana, eli siitä voi jokainen laskea investoinnin määrää suhteessa tupakointiin. Seuraava, kolmas, kuukausi tuleekin sitten minimissään maksamaan ehkä 30 euroa, kun jää laite pois hinnasta. Ja sillä tasolla se tulee pysyttelemään, ellei mene välineurheiluksi. Tarkan taloudenpidon miehenä epäilen kyllä sitä, että ei lipsahda. Eli ihan taloudellisestikin ajatellen järkevin vaihtoehto kaikkiin muihin korvikkeisiin verrattuna.

iStickin%20matka.jpg

Tilauspäivä oli perjantai ja kello oli 10.42. Seurantakoodilla pääsin seuraamaan tilauksen etenemistä ja tuttini matka luokseni Espanjan Fuengirolasta alkoi klo 12.03...seuraavaan aamuun mennessä paketti oli edennyt jo Saksan Leipzigiin, jossa se viettikin loppuviikonlopun. Sunnuntai-iltana se sieltä liikahti ja lähti kohti Suomea. Saapui maahan maanataina aamuyöllä ja lähti kohti Pirkkalaa, jonne tulikin aamulla ja nipin napin jäi kuriirin kyydistä... Tiistai-aamuna kuriiri nappasi paketin kyytiin ja pikku kierroksensa aikana sen tänne maaseudulle toi. Aikaa meni siis hiukan reilut kaksi arkipäivää, luvattu aikahan oli 2-3 arkipäivää. Hyvä suoritus, täydet pisteet koko logistiikkaketjulle.

 

 

15.12.2016 On aika aloittaa uudenlainen elämä. Tupakattomaksi olisi tavoite.

 

Neljäkymmentä vuotta on tullut polteltua, viimeisen kaksikymmentä niistä kahta-kolmea askia päivässä ja nyt, viisikymppisten alla, on aika alkaa lopettelemaan. Kymmenkunta vuotta sitten jo kertaalleen pistin poikki ja pysyttelin ilman lähes vuoden. Sitten tuli se "yksi tupakka" ja sitten mentiin. Tuolloin tein koko hommassa useita virheitä, joka kiusasivat minua koko ajan tupakoimatta ollessani. Ei ollut käsille tekemistä, jäi liikaa aikaa miettiä savuttomuutta ja tupakantuskia, kun ei ollut muuta kiintopistettä. Kaikenlisäksi tuo lopettamisyritys tuli tehtyä laastareilla ja purukumilla, ihan hyviä keinoja lyhyemmällä tupakointihistorialla oleville, mutta näin jälkikäteen pakko sanoa, ettei niistä oikeasti niin kovasti hyötyä ollut, kun mitä mainostin muille. Yritin uskotella siinä samalla asiaa itsellenikin. Tälläkertaa mennään eri kuviolla...Tupakanpolttoni lopetuspäivä on viimeistään 4.1.2017, todennäköisesti jo ennen sitä, riippuen siitä, miten helposti pääsee alkuun jo aiemmin.